Ballagás és tanévzáró a bükkábrányi Arany János Általános Iskolában

Június 23-án 15 órától tartották a ballagási, illetve a tanévzáró ünnepséget a Bükkábrányi Arany János Általános Iskolában. A 7.osztályos tanulók és szüleik által szépen feldíszített iskolában vonultak végig a ballagó diákok, a tornateremben megtartott búcsúztatójukra.

Ballagás

Elsőként a 7.osztályosok búcsúztak el ballagó társaiktól, majd a ballagók köszönetet mondtak alsós és felsős osztályfőnökeiknek, illetve virággal köszöntötték szüleiket.

A hagyományok szerint a végzős diákok leendő iskolájuk szalagjait helyezték el az Élet fájára. A ballagók elköszöntek a jövőre őket követő hetedikesektől, tanáraiktól, a diákoktól.

Az intézmény nevében Derekasné Orosz Andrea intézményvezető is elbúcsúzott a nyolcadikosoktól. Megköszönték azon ballagtató szülők munkáját is, akik az elmúlt években sokat segítették az iskolát: Garad Annamária és Sír Judit kapott elismerést.

Lelkiismeretes, odaadó tanítói, osztályfőnöki munkájáért intézményvezetői elismerő oklevelet kapott Tóthné Sándor Edit, valamint a lelkiismeretes munkájáért a ballagó 8.osztály osztályfőnöke, Stószné Nagy Éva. Boncsér-Tóth Veronika pedagógiai asszisztens szintén intézményvezetői elismerő oklevelet érdemelt ki színvonalas, lelkiismeretes, gyermekszerető, az elmúlt 5 évben nyújtott munkájáért.

A kitünő és jeles tanulók részére ezt követően adták át a könyvjutalmakat, okleveleket. Ezt követően az első osztályosok közül 4 tanuló mondott verset, majd a zeneiskola helyi növendékeiből alakult gyermekkórust hallgathatta meg a közönség.

A Hórvölgye Zeneiskola részéről Molnár Sarolta intézményvezető-helyettes zárta le a tanévet, és búcsúzott a végzősőktől: hűségkorsót kapott Szepesi Leila és Szajlai Nikolett.

Ezt követően minden osztály a termébe vonult, ahol a tanulók átvehették, és kezdetét vette a gyerekek számára egészen szeptemberig tartó vakáció.